May 31, 2011

Hari yang penuh MAKNA...

Esok adalah hari yg sgt penting bagi kami facilitator MINDS 2011(Minggu Induksi Siswa), untuk HSK(Hari Suai Kenal). Bermulanya pagi esok, student2 diploma akan datang daftar kat u aku. Lebih kurang 488 student baru yg akan daftar esok. Mmg rasa gementar gler ar mlm ni. Aku xpernah pon jadik fasi sblm ni. Aku lam unit teknikal dan siaraya. So, aku n the geng perlu pastikan semua alatan2 n barang2 teknikal lam keadaan baik sepanjang program. Kena merayau2 la lam kompleks sukan 6t(pendaftaran wat kat ctu).

Malam ni xde post mortem(meeting tuk update perkara2 baru). So, ni la peluang aku nak try ciapkan assingment yg menggunung ni. Makin lama makin bertambah kerja. Malam ni jugak ingat nak tdo awal sbb esok kena bangun awal2 pagi. Kul 7.30 da kena ada kat kompleks sukan. Nak kena pastikan semua barang2 ok for the last time. Harap semua berjalan lancar esok.

Entah per yg akan berlaku esok pagi. Maybe macam2 bley berlaku. Yelah...bila da ramai2 ni kan. Mmg time aku baru nk daftar dulu pon pernah alami bnyk masalah. Tak tau nk parking kat mana, tak tau asrama kat mana n macam2 lagilah. Tapi nasib baik der fasi2 yg tolong. Time tu diorang mmg bertungkus-lumus wat keje.

Bila pikirkan semula, rindu plak aku kat rumah. Rindu kat famili aku. Dulu time daftar, parents aku n kawannya yg antar. Kami terpaksa bertolak dari rumah lam kul 4 pagi coz nk kena ada kat u lam kul 8 pagi.

Ape2 pon, aku betul2 harap esok semuanya berjalan lancar. Kalo der masalah, harap masalah tu dapat diatasi sebaiknya. Masing2 da bertungkus-lumus prepare tuk program ni dari awal lagi. So, harap usaha kami slama ni berbaloi n membuahkan hasil. FIGHTING!!!

No comments :