May 3, 2011

Hilangkan Boring...Jom Jenjalan!

Semalam aku n kengkawan pegi jalan2 ke Kuantan. Aku actually time tu just nk pegi beli tiket bas coz nk balik rumah hjg minggu ni. Biasanya aku akan ke kuantan naik bas universiti, takpon bas luar yg masuk cni. Tapi tunggu punyer tunggu, bas u aku xdtg2...maybe pemandu cuti hari pekerja kot. Pastu kol la bas luar...pemandu tu cakap bas akan datang cni kul 2 lebih...huh...lame gler. Aku n kawan aku sorang ni da tunggu sjk kul 12.30 tgh hari lagi. So, trpaksala naik bilik smula...

Tapi xlama pastu, kawan aku yg laen ajak kitorang jalan2 ke Kuantan ngn kawan lama dia. So, nk wat camner, terpaksala aku follow jer. Lagipon aku pikir2, lebih baik pegi ngn diorang, naik kereta, daripada naik bas. Hari tu plak ada Jom Heboh kat Kuantan. Da tentula sesak gler 6t kalo naik bas.

So, tepat kul 2.10 ptg, kitorang bertolak ke Kuantan. Aduss...sesak gler jalan! Biasanya kalo naik kereta ke Kuantan amik masa lbh kurang 30 minit. Tapi kali ni hampir 2 jam! Sedey2...

Kitorang sampai just lam kul 4.00 ptg kat Kuantan...Lpas siap2 semua, lam kul 5.00 ptg kitorang pegi kat Pizza Hut. Ni ade beberapa keping gambar yg xseberapa yg sempat diambil.

Lps habis makan2 kat Pizza Hut, kitorang round2 jap East Coast Mall. Usha2 pakaian, kasut, n buku2 sampailah kul 6.30 ptg. Argghh...time nak kuar dari ECM tu plak jam! Nasib baik sempat gak singgah Jom Heboh. Time tu da dekat nk konsert dah. Kawan2 aku ni cbuk beli barang2 kat sana. Lam kul 10.30 malam kitorang sampai kat u.

p/s: Hari tu best gak ar...leh jalan2. Lagipon da lama xkuar jalan2 ngn kawan2. Yang kelakar nyer most kawan2 aku ni sakit perut coz banyak sgt makan kat Pizza Hut...

3 comments :

NURUL NAJWA said...

ahaha.. ichi x mkan bnyak??

Ichi Fighting said...

makan ckit jer~~~ngah diet~~~

Aten said...

syok ichi g makan kat pizza ye....jeles sy~