Aug 24, 2011

NASIB oh NASIB...sem depan da tak macam dulu lagi!

S-A-L-A-M
Da seminggu lebih da xupdate blog ni. Firstly aku nak citer pasal hari sabtu minggu lepas. Memandangkan aku akan belajar jat UMP Pekan sem 3 nanti, so terpaksala pindahkan barang2 yang ada ke sana. So, aku pon pegila kat Pekan n tumpang bilik kawan aku(yg jadik faci) utk letak barang2. Just 4 kotak kecik je. Tu la first time aku menjejakkan kaki ke UMP Pekan. Huh! Sungguh xsangka aku time tgk keadaan kat sana! Sedih2! Bangunan kat sana masih lagi lam construction. Termasukla bangunan fakulti aku yg blom siap lagi. Memang da tahu sebelum ni yg kitorang mungkin akan tinggal kat Pekan tapi maybe belajar kat Gambang or tumpang fakulti laen yg da ciap. Aku harap xperlu la kitorang kena ulang-alik dari Pekan ke Gambang.

Kemudahan cam hostel, bilik air kat sana kira ok la jugak. Xmengecewakan. Tapi kat sana mmg panas coz pokok2 kecik2 jer, xmacam kat Gambang ni yg bleh dikatakan 'Universiti Dalam Taman'. Tula...sayang btul la nak tinggalkan UMP Gambang ni. Kat sini lebih selesa. Jarak antara hostel ngan tempat kuliah xla jauh sangat. Kalo jalan kaki mmg xletih sangat. Pikir2 balik, macam mana agaknya nk survive kat Pekan nanti. Dah la UMP Pekan tu jauh kat pedalaman. Entah bas ader ke x aku pon xtahu. Bas UMP tu mungkin ader la...mesti susah nak keluar ke Kuantan nanti.

Ni beberapa keping gambar yg sempat aku amik time hari sabtu lepas :














W-A-S-S-A-L-A-M

Aug 12, 2011

Hari2 mendatang....sentiasa CERIA!

Wahh...mmg da lama aku xupdate blog ni. Xde mase nk update. Aku just belek2 je blog ni. Ntah la...kebelakangan ni xtau knaper ssh sgt nk update...rasa berat je tgn ni nk taip...mmg xde mood lgsung nak update...kalo on9, just bukak fb n twitter...tu pon xupdate jgk...just usha2 je...huhuhu...

Malam ni de ckit mood la nak update blog. Sambil duk depan tv lepas habis bukak pose, aku try update blog ni...ni aku nk buat PENGAKUAN JUJUR : aku mmg jarang sesangat usha blog2 follower aku...jarang sesangat sejak 2menjak ni. Sori bebanyak korang...n aku da lama xtahu latest news lam blog skunk...harap2 pas ni dapatla aku tahu info terkini ye...

Sekarang ni aku mmg bz ngn kelas bahasa german lam bulan pose ni. Student2 laen bley balik umah n bukak pose ngn famili, aku kat cni bukak pose sorang2 depan tv. Geng2 aku ada yg bukak pose kat rumah sndiri(rumah dia dekat jer ngn u), ada yg bukak pose kat masjid, ader yg bukak pose kat luar n ader yg bukak pose kat Pekan(diorang facilitator, so kena buat persiapan minggu orientasi kat u sana). So, tinggallah aku sekangkang kera kat cni...sedey x? Xpe2, jgn nangis Ichi...

Esok cuti minggu. So, dapatla aku rehat puas2. Penat woo ngn kelas hari minggu sampai 6 jam sehari...rasanya maybe aku tdo lewat ckit malam ni. Nak kol famili kat rumah, kredit expired...esok ingt nk topup. Biasanya aku time bukak pose tgk citer Kasih Alia kat tv3...syok tgk citer tu...tapi ari ni xde coz citer tu main hari isnin sampai khamis jer...tapi xpe, bleh la aku on9...huhuhu...tapi kalo pikir2kan, banyak jugak citer best bulan pose ni cam citer Stanza Cinta(tv3) n Ramadan Terakhir(tv3). Kalo ader masa mmg aku follow drama2 ni...

Skarang dah hampir 2 minggu berpuasa. Raya pulak da nk dekat(shopping raya blum lagi). Kali ni xtau biskut raya bli ke x...biasanya kakak aku Fuzy Zeera yg akan bli, tpi tahun ni dia cakap biskut raya kena buat sendiri(xde bajet nk bli)...huhuhu padahal dia dapat bonus raya tahun ni...aku pon igt nk buat biskut raya jugak. Da lama xbuat biskut...kalo balik awal, maybe sempatla buat.

Tentang iklan raya kat tv plak...hhmmm...nth aper iklan baru yg akan tayang...dulu biasanya Petronas buat iklan yg mmg best, de yg sedey n de yg hepi...papepon harap2 kali ni banyak iklan raya yg best2!

p/s : rasa cam xsabar plak nk rayer! Dapat duit rayer!