Aug 24, 2011

NASIB oh NASIB...sem depan da tak macam dulu lagi!

S-A-L-A-M
Da seminggu lebih da xupdate blog ni. Firstly aku nak citer pasal hari sabtu minggu lepas. Memandangkan aku akan belajar jat UMP Pekan sem 3 nanti, so terpaksala pindahkan barang2 yang ada ke sana. So, aku pon pegila kat Pekan n tumpang bilik kawan aku(yg jadik faci) utk letak barang2. Just 4 kotak kecik je. Tu la first time aku menjejakkan kaki ke UMP Pekan. Huh! Sungguh xsangka aku time tgk keadaan kat sana! Sedih2! Bangunan kat sana masih lagi lam construction. Termasukla bangunan fakulti aku yg blom siap lagi. Memang da tahu sebelum ni yg kitorang mungkin akan tinggal kat Pekan tapi maybe belajar kat Gambang or tumpang fakulti laen yg da ciap. Aku harap xperlu la kitorang kena ulang-alik dari Pekan ke Gambang.

Kemudahan cam hostel, bilik air kat sana kira ok la jugak. Xmengecewakan. Tapi kat sana mmg panas coz pokok2 kecik2 jer, xmacam kat Gambang ni yg bleh dikatakan 'Universiti Dalam Taman'. Tula...sayang btul la nak tinggalkan UMP Gambang ni. Kat sini lebih selesa. Jarak antara hostel ngan tempat kuliah xla jauh sangat. Kalo jalan kaki mmg xletih sangat. Pikir2 balik, macam mana agaknya nk survive kat Pekan nanti. Dah la UMP Pekan tu jauh kat pedalaman. Entah bas ader ke x aku pon xtahu. Bas UMP tu mungkin ader la...mesti susah nak keluar ke Kuantan nanti.

Ni beberapa keping gambar yg sempat aku amik time hari sabtu lepas :














W-A-S-S-A-L-A-M

4 comments :

♥ FuzyZeera ♥ said...

Haaa..msti bnyk hntu ctu.hehe..mu kna la amik lesen mtor.nt leh bli mtor,snang skit..

Ichi Fighting said...

@♥ FuzyZeera ♥
xdk mase nk wt lesen~~~

K O R I E said...

mcm sunyi sangat je tmpat tu..

cm mnakutkan pun ada gak.. grr
xpew ichi..
Hendak seribu.xhendak seribu dalih k

gudluck!

slamat hari raya maaf zahir batin dari korie k

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html