Feb 29, 2012

You're really Bad Boys, Big Bang.

Today's Wednesday. What's wrong with it? Nothing. I just want to make all my Wednesdays as days to speak in English. So, starting from this Wednesday, I will speak in English even if I have to buy food or drinks. I actually want to improve my English because I think after I finished my studies at Matriculation and entered this University, my English becomes worse. There are no real English classes here. And then I think this is my opportunity to make my English better.

Yesterday's schedule was not very tight. Just Germany class from 8 a.m. until 10 a.m.. But there are a lot of homeworks that must I do. Sometimes I feel a kind of stress. But I have to continue my studies in order to go to German you know. And I really hope that I can go to German with my classmates.

After finished my German homeworks at night, I searched Kpop portals and found a kind of interesting news. Big Bang has just released their new MV titled Bad Boy!


I like Daesung's haistyle.


p/s: what do you think guys? Do you love it? I like Blue MV[link] the most.

Feb 25, 2012

Hepi ending jugak ye Wild Romance!

Finally~habis jgk citer Wild Romance. Lawak tgk Eun Jae xtahu nk sokong team besbal mana. Nak terus sokong Blue Seagulls ke nak sokong Red Dreamers. Last2 sokong dua2.

Nah amik kau. Dua2 aku sokong!
So, officially mlm tadi tamat sudah aku tgk citer ni(ptg tadi bru download). Mcm biasalah, hepi ending.

Padan muka ko mak cik. Jahat sgt.
Eun Jae still nak hide dpd ayah ngan adik dia.
Tapi xsama ngn expectation aku utk ep akhir ni. Biasa sangat n xgempak. Maybe sbb ni la kot rating citer ni turun 0.2% dpd ep sebelummya. Sedih kan? Xkesahla semua tu, asalkan hepi tgk citer ni.

First kiss..chewahhh.
Aku rasa aku ni dah kemaruk tgk citer ni sebenarnya. Semua benda nk ikut dalam citer ni. Tgk kasut lawa2, nk beli jugak. Pastu tgk Mu Yeol ngan Eun Jae jogging, nk jogging jugak. Lagi satu tgk diorang main besbal pon nk ikut jugak.

Saranghae~~
p/s: kat Astro KBS World xabes lagi citer ni. Ntah brape rating kat Malaysia ni ye.

Feb 24, 2012

When a Romance getting Wild.

Pejam celik pejam celik, cepat je kdrama Wild Romance nk tamat. Ari ni ep last. Ni baru abes tgk ep15. Aku start tgk Wild Romance sebelum start sem4 aritu. Sebab boring xde buat ape2, so tgk la citer ni. Memang dah melekat ngn citer ni start ep1 lagi. Bukan nk puji lebih2, tp stakat ni, citer ni la yg paling best aku tgk.

Tacing giler part ni..huhu.
Eun Jae try pujuk Mu Yeol.
Sedihnya citer ni xdapat rating tinggi kat korea sbb diasak ngn kdrama The Moon That Embraces The Sun[link]. Kesian kan? Tapi xpe, yg penting Wild Romance best.

Ni yg xbleh tahan. Asyik iklan kasut je. Kalo duit banyak dah lama aku beli ni.
Suka tgk Eun Jae ngn Mu Yeol gaduh. Masing xnk mengalah. Last2 jatuh cinta. Adoi..Kadang2 aku pikir jugak, masih wujud lagi ke org macam diorang kat atas muka bumi ni. Kalo ade mesti one in a million gitu(bukan nk iklan ye). Sebab rating citer ni xtinggi, ada fans yg nak citer ni dijadikan sequel in order to give a challenge. Wahh..bagusla cenggitu ye.

Sampai hati ko taruk Jessica SNSD lam beg tu mak cik!
Memang psiko la mak cik ni. Ade ke patut nk kat Mu Yeol?
Wild Romance OST: Part1 | Part2 | Part3 | Part4 | Part5
Password: eberwertas
Credit to: MultiSub FanSub

Ni preview ep16 yakni ep last Wild Romance(eksaited nk tgk ni).

Feb 22, 2012

Big Bang goes BLUE.

Baru tadi lepas download MBLAQ Hello Baby ep5. Ni pon sambil tulis sambil tgk. Excited kali ni ssb at the beginning Lee Joon appa kena jaga Dayoung, Lauren n Leo sorang2. Member2 laen duk kat laen. N xsangka plak diorang buat birthday suprise kat Lee Joon appa(Lee Joon lahir 7 feb).

Kesian kena jaga 3 budak kecik sorang2.
Puhh..puhh..jangan sampai tercabut lilin sudah.
Oh..main ngelat ye Mir.
Tetiba teringat plak arini yg mv Big Bang kuar(22 feb). Apa lagi, terus bukak youtube. Honestly mmg best lagu ni. Xsia2 tunggu. Gemersik suara diorang...fuhh!! Dahsyat btul. Apa2 pon, layan dulu mv ni.




Aku org yg ke-306 tgk mv ni..heheh
Link mp3 Blue by Big Bang: MF
Credit to: K2NBlog

Poster member2 Big Bang.

TOP
Daesung
Taeyang
Seungri
G-Dragon

Credit to: YG LIFE BLOG

Feb 15, 2012

Tangkap leleh. Sebak tengok citer SUNNY.

Hari ni mcm biasa bnyk masa terluang sbb ada kelas pagi je. Tu pon kelas Deutsch. Ok jgk belajar hari ni. Kiranya review semula ape yg da belajar sem lepas. Lgpon da berkarat otak sbb lame xulangkaji. Cuti sem hari tu just duk rumah je. Tgk movie, citer digimon n bc buku epop. Xtau nk buat ape. Igt nk buat lesen moto tp rsnya mcm xsempat je dlm mase 3 minggu lebih.

Datang sini nak xnak kene belajar bahasa german sbb kena lulus exam bahasa german. Kalo x, xbleh la fly ke german 6t. Xke rugi tu. Tapi pikir2 balik kalo belajar bahasa sepatutnya fun. Alah mcm 'english is fun' tu. Hope bnyk aktiviti yg menarik. Yg kreatif gitu. Baru la semangat nk belajar bahasa ni.

Tadi tgk filem korea Sunny. Yg Sora berlakon. Mgg best la citer ni. Start dari awal sampai akhir air mata xabes2 bertakung kat mata. Sedih, hepi semua ada. Kisah tntg 6 org sahabat karib kat sekolah pompuan. Diorang namakan group diorang Sunny. Diorang ni budak gangster kat sekolah. Tapi yg pasti diorang ni baik, bknnya gangster yg jahat. Citer ni kiranya flashback semula bila Na Mi, salah sorang member Sunny usaha cari member2 lain sbb Chun Hwa(ketua Sunny yg kini kene cancer n tinggal masa lbh kurang 2 bulan) harap dapat jumpa semula(slps 25 tahun xjumpa) semua member Sunny sblm dia mati. Mmg nk nangis je tgk citer ni.

Tengah tu Chun Hwa, ketua diorang.
Time ni diorang tulis surat kat stesen radio mintak bagi nama utk group diorang. Akhirnya SUNNY yg dicadangkan.
Ni time menari lagu Sunny.
p/s: aku cadangkan korang tgk citer ni. Memang fun punya.

Feb 14, 2012

Hello! Sem 4 dah start!

Isnin 13/2/12

Hari ni officially bermulanya sem 4. Jadual hari ni pon padat dgn subjek baru:
8.00pg-10.00pg Deutsch
11.00pg-1.00ptg ManPro
4.00ptg-6.00ptg ProE

Tapi yg bestnya kelas Deutsch je yg ada. Kelas laen cancel. Hepi jgk rasenye hari ni. Lecturer Deutsch kitorang da tukar sbb tunggu mase nk bersalin. Ni lecturer baru yg ajar. Lelaki. Datang dari Ukrain. Laju btul cakap german. Seems ok. Harap sem ni subjek german lg baik dpd sebelum ni.

Aib! Aib! Aib! Part ni yg aku kurang senang ngn satu benda ni. Pagi tadi lps abes kelas Deutsch aku pegi pejabat fakulti nk amik slip result sem 3. Ramai btul student kelas laen kat situ. Aku tgk2 la ape yg diorang buat. Nampak cam printed paper yg diorang amik. Aku dah mula pelik. Kalo ramai yg datang ni comfirm la nk amik slip result. Tapi diorang amik printed paper, nampak mcm slip daftar subjek. Lps tu aku ngn kawan aku pegi la mintak slip result ngn lecturer lame(kebetulan dia ada kat meja, depan dia ada kertas cam result je). Mmg terkezzzuuuttt la time tu. Mane slip? Mane slip yg sblm ni tertutup? Yg sebelum ni hanya student tu sendiri je yg boleh tgk(melainkan dia bagi kawan dia tgk). Alah...cam slip muet tu. Yg ade hanya printed paper terkandung result sem 3! Kenape mcm ni? Dah xde privasi. Pulak tu student laen bleh tgk time nk amik kertas sendiri. Aku btul2 xtau sbb ape jadi cenggini. Terfikir pulak yg u aku xde peruntukan ke nk wat slip cam dulu. Tapi mustahil. Bangunan boleh renovate, landskap nk buat cam obersea gitu. Xkn xde duit nk wat slip. Kadang2 rase cam maruah sendiri hilang mcm tu je bila student laen tgk result(nasib baik aku cepat2 amik result aku n sembunyikan). Haishhh. Xpaham aku. Ke ni sistem baru pulak? In case nk bg student tu rase malu bila result rendah n then usaha sungguh2? Ntah aku pon xtahu.

Biarlah mende tu berlalu. Kadang2 malas nk layan mende2 cenggini. Wat sakit ati ade la.  Lebih baik aku layan variety show hello baby MBLAQ. Lucu betul show ni. 'Appa-appa' kene jaga baby. Hahaha! Skang ni aku br tgk sampai ep 4. Comel btul baby Dayoung(girl), Lauren(girl) n Leo(boy).

Ni dia MBLAQ. Dari kiri: Mir, Lee Joon, Seung Ho, G. O. dan Thunder.


We are Family!
Baby2 comel. Dari kiri: Dayoung, Lauren dan Leo.

p/s: hari ni blanje duit RM5.50. Terlebih 50 sen.


Selasa 14/2/12

Aduh..bangun lewat lagi. Nasib baik sempat sampai kelas sblm kul 8pg. Tapi kene tukar kelas. Kene duk kat design lab. Kat situ kene guna kerusi yg ade skali ngn meja kecik. Xtau ape org panggil. Mgkin flip flop kot. Aircond ttp sama mcm bilik lama. Macam tunggu masa nk buang kat laut je. Tapi mgkin kene bljr kat situ utk minggu ni je. Skang aku student fakulti kejuruteraan pembuatan kene bljr kat fakulti kejuruteraan mekanikal sbb fakulti aku xsiap lagi. Rasanya mggu depan dah boleh gerak ke fakulti aku. Jauh jgk nk kena jalan ni. Lagi2 time panas terik. Gelapla 6t kulit aku.

Tadi lepas pegi amik baucer BR1M RM200. Yea! Dapat duit. Igt nk bli buku rujukan. Tapi tgk2 buku2 yg edisi lame je bnyk. Mostly majalah n novel je yg penuh. Terpaksala simpan baucer dulu.

Tapi sampai sekarang aku rase sedih. Mlm tadi kakak aku bgtau yg datuk aku(sebelah mak) da kritikal. Aku sedih la. Aku pggil datuk aku 'tok ayah'. Cuti sem lepas aku n family ade balik jenguk tok ayah sbb tok ayah xsihat. Baring atas tilam je. Tu la aku jumpa lepas, kalo xsilap tahun 2005. Lbh kurang 7 tahun xjumpa. Ikutkan nak je aku balik kampung sekarang. Tapi xtahula lagi cammane. Harap tok ayah kembali pulih. Insyaallah.

Ni beberapa keping gambar yg sempat aku snap time balik kampung hari tu:

Ni reban ayam + itik rumah mak cik aku.
Ni belakang rumah pak cik aku.
Ni pokok2 limau purut sebelah rumah pak cik aku.
Ni depan rumah pak cik aku.
Ni pokok pak cik aku. Xtau name ape.
Ni pon. Banyak betul daun.
Ni pokok limau.
 
Ni xtau pokok ape. Macam serai pon ade.








Feb 12, 2012

Mulakan Harimu Penuh Semangat! Hahaha!

Baru je tadi lps abes makan nasik rock mak cik cafe. Nasib baik xramai org, bleh la aku bli cepat sket. Bygkan dari ptg semalam xmakan nasik. Xke lapar dibuatnya. Pagi tadi bangun lewat, pastu nasik pulak abes. Lauk je yg banyak. 2 kali ulang-alik cafe. Nasik abes lagi. Last2 pegi koop bli roti High 5 tujuh posen n makan lam bilik sambil tgk running man kat kshownow.

Semangat betul Easy Brothers menari!

Kelas start ari isnin tapi aku datang sini lagi awal, hari khamis. Bukannya tiket bas abes tp takut ramai org 6t. Kang xpasal2 berebut2 naik bas ke u ni. So, dari hari khamis petang aku duk on9 je. Xpon tgk citer. Tu je keje yg bleh buat. Boring tu xpyh cakap la. Kadang2 bukak fb, pastu bosan tgk pulak citer yg bru download.

Skang ni aku tgh mania ngn citer korea dream high 2. Tp jujurnya dream high 1 pon aku xtgk lagi. Best jgk dream high 2 yg aku tgk. Stakat ni baru ep 4. Xsbr nk tgk ep strsnya pulak. Bestnye sbb watak2 utamanya mostly artis kpop. Tapi yg menarik lam ep 2, kalo xsilap Kwang Min, member Boyfriend muncul tibe2 lam satu part. Aku pon xtau btul ke x. Tapi aku rasa mcm btul je. Mgkn watak cameo.

Agak2nya btul ke?
Sem ni aku nk jimat duit. Byk brg nk bli. Tapi xblh bgtau. Ni rahsia. So igt nk spend just 5 ringgit je sehari n kalo darab sebulan kira2 150 ringgit je yg akn aku blnja utk makan minum. Dapatla kumpul duit. Harap2 brjaya la.

Kejap je masa brlalu. Macam baru tadi aku sampai kat sini. Esok da start sem 4. Kene bgn pagi2 lagi. Malam ni kene la tido awal. Esk aku kalo boleh nk semuanya sempurna.

Ni la satu2nya nasik yg paling murah.