Feb 15, 2012

Tangkap leleh. Sebak tengok citer SUNNY.

Hari ni mcm biasa bnyk masa terluang sbb ada kelas pagi je. Tu pon kelas Deutsch. Ok jgk belajar hari ni. Kiranya review semula ape yg da belajar sem lepas. Lgpon da berkarat otak sbb lame xulangkaji. Cuti sem hari tu just duk rumah je. Tgk movie, citer digimon n bc buku epop. Xtau nk buat ape. Igt nk buat lesen moto tp rsnya mcm xsempat je dlm mase 3 minggu lebih.

Datang sini nak xnak kene belajar bahasa german sbb kena lulus exam bahasa german. Kalo x, xbleh la fly ke german 6t. Xke rugi tu. Tapi pikir2 balik kalo belajar bahasa sepatutnya fun. Alah mcm 'english is fun' tu. Hope bnyk aktiviti yg menarik. Yg kreatif gitu. Baru la semangat nk belajar bahasa ni.

Tadi tgk filem korea Sunny. Yg Sora berlakon. Mgg best la citer ni. Start dari awal sampai akhir air mata xabes2 bertakung kat mata. Sedih, hepi semua ada. Kisah tntg 6 org sahabat karib kat sekolah pompuan. Diorang namakan group diorang Sunny. Diorang ni budak gangster kat sekolah. Tapi yg pasti diorang ni baik, bknnya gangster yg jahat. Citer ni kiranya flashback semula bila Na Mi, salah sorang member Sunny usaha cari member2 lain sbb Chun Hwa(ketua Sunny yg kini kene cancer n tinggal masa lbh kurang 2 bulan) harap dapat jumpa semula(slps 25 tahun xjumpa) semua member Sunny sblm dia mati. Mmg nk nangis je tgk citer ni.

Tengah tu Chun Hwa, ketua diorang.
Time ni diorang tulis surat kat stesen radio mintak bagi nama utk group diorang. Akhirnya SUNNY yg dicadangkan.
Ni time menari lagu Sunny.
p/s: aku cadangkan korang tgk citer ni. Memang fun punya.

4 comments :

faridah nazurah said...

mcm best je..haha

Ichi Fighting said...

@faridah nazurah
tgk la cter ni~:)

K O R I E said...

best cita ni ;)
dh tgok!
lps tgok sunny trus follow teukso couple (We got married)

sbb minat dekat sora ;p

Carpet Cleaning Melbourne said...

Hello... nice to visit you again. Be happy and keep on smiling always.. Have a blessed day.