Mar 9, 2012

Makan oh makan. Kali ni nk cakap pasal makanan pulak.

Hari tu xsempat nk pos pasal makanan yg aku beli kat pasar malam dalam u ni. Kat sini tiap2 selasa ada pasar malam. Kali ni banyak gerai, xmcm sem lepas. Berapa bijik je yg ada. So, kalo dah banyak gerai, mmg banyak la variety makanan. Hari tu terasa pulak nk beli makanan kat pasar. Mmg banyak makanan yg dijual. Nasi goreng, mee goreng, kue tiow tu dah bese dah. Time tu xtahu nk beli apa. Juling mata tgk makanan. Last2 beli la ayam goreng.

  
Memang rangup makan ayam ni.
Ingat nk beli nasi putih kat cafe lepas ni, dapat la save budget. Tapi lalu kat depan gerai nasi kerabu, terliur pulak rasa. Apalagi, beli la nasi kerabu kat situ.

 
Nasi kerabu pahang rasanya ni.
Pastu jalan2 lagi. Terjumpa la kuih ni. Xingat apa nama. Sebelum ni mmg xtahu langsung kewujudan kuih ni. Pak cik yg jual kuih ni suh aku rasa. Tapi segan la pulak. So aku beli la singgit. Lepas makan kat bilik, mmg best kuih ni. Pak cik tu cakap kuih ni dibuat dari tepung. Tapi xsempat pulak nak tanya tepung apa. Tepung gandum ke, tepung beras ke, tepung susu ke. Rasa mcm donat tanpa gula pon ada. Kuih ni disertakan skali ngan sos. Bukan sos cili or tomato. Tapi sos manis yg mcm dibuat sendiri. Pink colour gitu.

 
Best makan kuih ni.

p/s: harap pak cik tu jual lagi kuih ni minggu depan.

Mar 8, 2012

Big Bang update: Mega-fantastic fashion.

Sambil susah-payah buat homework ngn ditemani lappy, rasa pulak nk tahu latest news pasal Big Bang. Tengah duk baca pasal kpop news, trjumpa artikel pasal Big Bang. Sekarang MV ke-3 Big Bang yg brtajuk Fantastic Baby dah kuar. Boleh tahan jugak la lagu ni. Yang paling best tgk fesyen diorang dlm MV tu. Fuhh...mmg cool habis. Walaupon nampak pelik tapi still awesome.


Memang panjang rambut GD ni. Mcm Rapunzel pon ade.
Taeyang ni tgh soldering besi ke ape ni.
Ada bakat jadik kelasi ni.
Kalo pakai camni kat u, mmg sure ramai yg tgk.
Barisan prince yg baru ni.

Mar 4, 2012

Memang Running Man xjadi datang Malaysia. Jom tengok Big Bang dulu.

Rasanya xperlu nk explain lagi kan tentang variety show ni. Ramai yg dah tahu Running Man ni kan? Xsabar pulak nk tgk Big Bang dlm ep84 n ep85. Sblm ni just member2 Big Bang je yg muncul. I mean bukan dlm satu grup. Seungri pernah muncul dlm ep30, Daesung pulak pernah muncul dlm ep35 n ep36.

Kat tengah tu Seungri. Pandai ke xmain tu?
Apa la yg Daesung tengah buat ni.
Kali ni semua member Big Bang muncul. Daesung, Seungri, TOP, GD n Taeyang. Ni yg eksaited nk tgk. Kat Malaysia ni Astro je yg tayang lam ONE HD[klik link]. Tu pon baru ep47. Lambat lagi la nak sampai ep84. Aku tgk Running Man kat tenet start ep50. Time tu Nichkhun ngn Kim Min Jung jadik guest. Diorang buat kat Thailand. Start ep ni la aku follow up Running Man(walaupon ep lepas2 bnyk yg xtgk lagi).

Siap bawak kipas lagi ni Nichkhun. Mesti panas sgt ni.
Sampai skrg xtahu lagi Running Man datang Malaysia ke tak. Dulu pernah baca artikel ni[klik link]. Cakap yg Running Man nak datang Malaysia. Time tu eksaited jgk la. Dapat jgk diorang kenal Malaysia kan? Lagi satu mane la tau tiba2 krew Running Man datang kat u aku ke. Chewahh...koya gile aku.

Tapi lepas tu cakap yg Running Man xkan buat penggambaran ke obersi dalam masa terdekat ni[klik link]. Maksud tersiratnya maybe Running Man xdtg ke Malaysia la ni. Xkesahla datang ke xni. Kalo xdtg xpe, kalo dtg hepi menggila la kami kat sini. Kompem penuh KLIA nanti.

Dari kiri: G-Dragon, Taeyang, TOP, Daesung, Seungri.
Agak2 saper yang menang kali ni ye?
Pics credit to: iSUBS | KShowNow!