Mar 9, 2012

Makan oh makan. Kali ni nk cakap pasal makanan pulak.

Hari tu xsempat nk pos pasal makanan yg aku beli kat pasar malam dalam u ni. Kat sini tiap2 selasa ada pasar malam. Kali ni banyak gerai, xmcm sem lepas. Berapa bijik je yg ada. So, kalo dah banyak gerai, mmg banyak la variety makanan. Hari tu terasa pulak nk beli makanan kat pasar. Mmg banyak makanan yg dijual. Nasi goreng, mee goreng, kue tiow tu dah bese dah. Time tu xtahu nk beli apa. Juling mata tgk makanan. Last2 beli la ayam goreng.

  
Memang rangup makan ayam ni.
Ingat nk beli nasi putih kat cafe lepas ni, dapat la save budget. Tapi lalu kat depan gerai nasi kerabu, terliur pulak rasa. Apalagi, beli la nasi kerabu kat situ.

 
Nasi kerabu pahang rasanya ni.
Pastu jalan2 lagi. Terjumpa la kuih ni. Xingat apa nama. Sebelum ni mmg xtahu langsung kewujudan kuih ni. Pak cik yg jual kuih ni suh aku rasa. Tapi segan la pulak. So aku beli la singgit. Lepas makan kat bilik, mmg best kuih ni. Pak cik tu cakap kuih ni dibuat dari tepung. Tapi xsempat pulak nak tanya tepung apa. Tepung gandum ke, tepung beras ke, tepung susu ke. Rasa mcm donat tanpa gula pon ada. Kuih ni disertakan skali ngan sos. Bukan sos cili or tomato. Tapi sos manis yg mcm dibuat sendiri. Pink colour gitu.

 
Best makan kuih ni.

p/s: harap pak cik tu jual lagi kuih ni minggu depan.

2 comments :

K O R I E said...

ada ek nasi kerabu pahang?
nak kena rasa ni !

kita mmg peminat nasi kerabu ;)

Anonymous said...

tu kuih char kuey. ma pernah buat dulu....