Nov 27, 2012

Aku beli coklat bar sebab terpengaruh tengok Diary of a Wimpy Kid.

Semalam aku pergi Pekan. Singgah kejap kat Watson. Nak tengok je ape yang ada. Tiba-tiba nampak bahagian coklat. Banyak pulak tu. Ada Kit Kat, Crunch, Top, M&M, Mars dan Snickers. Aku beli semua kecuali Kit Kat sebab mahal sangat. Kalau tak silap 4 ringgit lebih. Tak nak membazir la katakan.

First time aku beli coklat Top, Mars dan Snickers. Maklum lah orang kampung. Tak makan coklat mahal-mahal. Biasa makan Choki Choki dan Apollo je. Kalu tak silap hampir RM14 aku habis untuk beli coklat. Membazir kan? Ape salahnya. Sekali-sekala beli.

Terpengaruh dengan Diary of a Wimpy Kid.
Cuti munggu lepas aku habiskan masa tengok citer ni. Dari filem pertama sampai ketiga. Ulang ulang ulang. Memang tak bosan tengok. Time gelak sorang-sorang macam orang gila pulak rasanya. Budak-budak ni bila sambut Halloween dapat kumpul coklat. Pergh. Kita time raya dapat kumpul duit.

Aku pun beli UNO.
Lepas pergi Watson aku terus ke kedai buku. Beli exam pad sebab nak buat assignment. Jalan-jalan dalam kedai tu, ternampak la kad UNO. Memang best main kat ni. Tapi kad sebelum ni ada kat rumah. Aku beli yang ni sebab nak main kat sini.

Search kat internet. UNO versi Diary of a Wimpy Kid pun ade. Macam mana la agaknya. Teringin nak beli.

Hujung minggu tengok citer ni je.

5 comments :

Miss Xyz said...

waahh, minat diary of a wimpy kid~ saya dah baca byk buku dia tp cuma pinjam dari kawan je laa, hehe

Nurul Izzah Razaman said...

Terus tangan terasa nak mengomen sini sebab nampak gambar coklat, banyaknyaa coklat dia beli..

*terliur*

nichi said...

lapar laa pulakk

محمد رازيق said...

aku pun minat main uno. hehe. kalu main bley berjam. nak2 ngan member. btw salam kenal.

korie hensem said...

wah mmg owsome, rasa mcm nak tgok jugak crita neh. mana eh nak tgok? link download ke.

byknya coklat, haha. terpengaruh sudah.