Nov 20, 2012

Cuti-cuti di Putrajaya.

Memandangkan cuti midsem aku ada seminggu lebih(termasuk sabtu dan ahad), aku decided pergi rumah kakak aku kat putrajaya. Yelah bukan senang nak dapat cuti seminggu ni kan? Tapi lucu jugak bila pikir semula. Dahlah lambat beli tiket bas, salah tiket pulak tu. Aku beli tiket Cepat Express. Ingatkan bas tu stop kat Putrajaya Sentral. Tapi bas tu berheti kat Putra Sentral. Dekat-dekat je nama.

Sampai kat Putra Sentral kakak dan sepupu aku datang amik. Pak Cik bas tu berhenti kat tepi jalan belakang terminal. Kelam kabut aku cari pintu masuk. First time datang Putrajaya sorang-sorang. Takut pon ade jugak. Time tu tengah hujan. Kalut semacam je sampai bagasi yang aku bawak jatuh tersembam atas jalan. Lawak betul. Tak tau ade orang nampak ke tak time tu.

Sampai je kat rumah, kakak dan sepupu aku siapkan makan malam. Aku makan sikit je. Lagipon aku jarang makan malam-malam. Lepas je pukul 10 malam, memang dah tak makan makanan berat-berat. Cekedis boleh la.

Lepas subuh aku dan kakak aku pergi Putrajaya Sentral nak amik kakak aku sorang lagi. Dia cuti seminggu jugak. Lepas tu singgah jap kat gerai nak beli nasik lemak. Nak jugak rasa macam mana nasik lemak kat sini.

Aku beli karipap!
Banyak jugak yang kakak aku plan. Nak pergi jalan-jalan kat Alamanda(tahun lepas dah pegi. Time tu buat lawatan), main bowling, jalan-jalan kat iCity. Tapi bowling tak sempat nak main sebab time tu ada orang buat tournament. Melepas la. Tengah malam tengok movie Istanbul Aku Datang. Ok la cerita tu. Hehehe. Aku kureng sikit citer jiwang-jiwang ni.

Sempat amik gambar kat Alamanda.
Hari berikutnya jalan-jalan kat iCity. Woa...kagum jugaklah pak cik! First time datang sini. Silau mata tengok lampu terang-benderang. Sikit je sempat amik gambar sebab nak save bateri kamera yang tak sempat cas.

 Hari-hari berikutnya just lepak-lepak kat rumah. Bangun tengah hari. Makan tengah hari. Tengok tv. Main kad Monopoly. Online. Makan malam. Tengok tv. Online. Tidur. Tu jelah yang aku buat. Assignment langsung tak sentuh. Bila datang u semula baru kelam-kabut nak buat. Maklumlah takde sumber rujukan. Tak sempat pergi library sebelum cuti nak pinjam buku.

Tengok budak-budak main bola je tiap-tiap petang.

2 comments :

K O R I E said...

ok jelez xdpt pergi i-city!
korie ada plan nk g sana jugak masa cuti deepavali bru2 ni tp last minit xjd. ;(

Ichi Fighting said...

oh lain kali ada masa pegi la. xrugi.
next time kalau pegi igt nak masuk snowalk.
xpuas jalan2 sbb xcukup masa.