Nov 22, 2012

Kisah budak lembik. Dua hari berturut-turut aku tengok.

Memang betul kata orang. Kalau kita dah suka cerita tu, tengok banyak kali pun memang takkan boring. Cerita apa? Gossip? Tak lah. Semalam aku tengok cerita Diary of a Wimpy Kid: Dog Days. Bukan kat panggung. Tengok kat laptop je. Ni filem ketiga. Kesinambungan cerita-cerita sebelum ni.

Kali ni Greg dah besar sikit(suara pun dah berubah). Time tu cuti musim panas. Greg takde plan nak buat apa. Ayah dia nak dia dan abang dia, Rodrick buat aktiviti yang sihat macam main kat luar, bukan terperap dalam rumah. Kawan baik Greg, Rowley ajak Rowley ke country club sebagai tetamu. Greg suka datang sini sebab ada kolam renang yang lengang, makanan best and the most importang thing...Greg dapat jumpa Holly, classmate yang dia suka. Tapi yelah...masalah tetap ada. Greg tipu ayah dia. Greg cakap yang dia dapat kerja kat country club ni. Aduhai. Tapi bila rahsia pecah, ayah dia kecewa dan nak hantar Greg kat Spag Union, sekolah untuk budak-budak bermasalah.

Point utama kat sini pasal Greg dan ayah dia. Ayah dia nak yang terbaik untuk Greg. Tu je. Tapi si Greg ni yang buat banyak masalah.

Nak sangat beli buku ni. Ada 7 siri setakat ni:
1. Diary of a Wimpy Kid.[link]
2. Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules.[link]
3. Diary of a Wimpy Kid: The Last Straw.[link]
4. Diary of a Wimpy Kid: Dog Days.[link]
5. Diary of a Wimpy Kid: The Ugly Truth.
6. Diary of a Wimpy Kid: Cabin Fever.
7. Diary of a Wimpy Kid: The Third Wheel.

Rasanya kat MPH ada jual kot. Tapi tunggu dulu lah. Nak kumpul duit. Kang semput nak makan tak de duit pulak.

Sumber: [1] [2]

2 comments :

Nur Amalina Maisarah said...

wow msti suke sgt diary of whimpy kid ni :D mcm best je

Ichi Fighting said...

yup! tgk xlagi?
best!