Dec 28, 2014

Bencana banjir 2014. Final exam semua student UMP tangguh.

Perasaan bercampur-baur. Tak tahu nak gembira ataupun sedih. First paper aku sepatutnya start esok, tapi ditangguhkan ke hari sabtu ni. Semalam runsing sebab selesema teruk. Asyik bersin je. Bekalan ubat dah habis. Pejabat kesihatan UMP tutup. Koop tutup. Terpaksa bergantung kat air botol 100 plus yang aku beli kat kafe.

Penjadualan semula final exam.
Bila dapat tahu exam tangguh, rasa lega. Kang tak pasal2 jawab exam sambil bersin, satu dewan dengar.

Semua paper minggu ni start hari sabtu.
Rasa sedih jugak bila tengok keadaan sekarang. Banjir kali ni lebih teruk dari tahun2 sebelum. Kisah2 tragis pun tak kurang sedihnya.

Bila exam dah tangguh, at least dapat la mana2 student yang rumah banjir, balik tolong famili diorang. Kalau aku kat tempat diorang pun rasanya memang susah nak fokus kat final exam.

Nasib baik aku tak beli tiket bas lagi.
Bila dah jadi macam ni, ramai pulak student yang lelong tiket2 bas balik kampung. Tak jadi balik sebab ada exam. Tapi diorang boleh claim balik duit tiket bas. Nasib baik kan?

No comments :